Gryczane pancakes z czekoladą i malinami
Gryczane pancakes z czekoladą i malinami to ciekawa alternatywa dla zwykłych pancakes oraz szybki i prosty pomysł na śniadanie dla każdego. Szczególnie dzieci będą zadowolone z czekolady!
Gryczane pancakes z czekoladą i malinami (12 placuszków)
Proste i wyjątkowo smaczne, sprawdzone połączenie:
- banan,
- pół szklanki mąki gryczanej,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- aromat waniliowy,
- łyżka ksylitolu,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- szklanka mleka roślinnego,
- 3 jaja,
Polewa czekoladowa
- 30 g czekolady gorzkiem (>70% masy kakaowej),
- łyżka masła,
- łyżka ksylitolu.
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksuj i smaż na patelni beztłuszczowej przez minutę z każdej strony. W garnuszku rozpuść czekoladę z masłem i ksylitolem. Polej placuszki i udekoruj je mrożonymi malinami. Smacznego!
Chcesz więcej deserów? Spójrz na mój wegański jagielnik i na tort czekoladowy ze słonym karmelem oraz na bezglutenowy placek z rabarbarem. Jeśli podoba Ci się to, co robię, odwiedź mojego instagrama i FB. 🙂